divendres, 26 d’abril del 2013

Juguem amb la Rínxols d'Or

Com ja sabem les activitats lògicques–matemàtiques apropen els infants als coneixements de les qualitats dels objectes, l’exploració de l’espai... i els ajuda a afavorir l’adquisició d’una bona estructuració mental.

Nosaltres, mitjançant el conte de la “Rinxols d’or i els tres ossets” hem elaborat uns jocs, on els infants podran practicar alguns conceptes de la lògica–matemàtica, com la classificació, ordenació i seriació, la geometria, i la quantitat, cada infant participarà en cada activitat de manera activa.

El més important d’aquestes activitats plantejades no és el resultat obtingut, sinó el procés que han de realitzar els infants resolvent els diferents problemes, ja que en cada activitat la seva dificultat augmenta segons la capacitat dels infants.

A partir del Conte de la Rínxols d'Or i els tres ossets hem fet un joc i unes activitats molt i molt divertides:


  • El memori:
Les nostres TEIS ens han preparat un memori, amb diferents imatges sobre diferents objectes i personatges que sortien al conte, nosaltres havíem d'anar girant les peces i trobar les parelles.

Memori.
Aquí es veuen algunes de les parelles que hem fet servir per el memori

  • Col·loca la Rínxols:
En aquesta activitat, hem treballat l'espai, és a dir, hem après a col·locar un objecte a diferents llocs de l'espai, com: sobre i sota, costat, dreta i esquerra, dins i fora.
El que hem fet amb aquesta activitat era col·locar la Rínxols d'or on ens deia la mestra, mitjançant velcro.


Rínxols d'Or corrent cap a la caseta
dels ossets.
La caseta dels tres ossets.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada